Claus per un bon espai de treball a casa

Com treballar bé des de casa

El context econòmic dels darrers temps ha portat a què moltes persones hagin de treballar des de casa. Els autònoms o freelance són una nova realitat palpable, que ha crescut de forma exponencial els darrers temps. L’antic costum de llevar-se, esmorzar i anar a l’oficina en horari de 9h a 18h i dinar de menú enmig cada dia és menys generalitzada. Així, molts professionals han hagut d’espavilar-se pel seu compte. Ja sigui com autònoms o com a treballadors per compte propi a càrrec d’altres empreses. Alguns d’aquests treballen igualment a oficines, d’altres han trobat un bon lloc a un espai de coworking, i molts d’altres han hagut de fer de casa seva el seu nou lloc de treball.

Workspace

Les noves tecnologies ens permeten que això sigui possible. Però no qualsevol espai és idoni per treballar. Cal cuidar diversos detalls, a nivell de disseny, interiorisme i funcionalitat per tal que aquest espai que construïm sigui òptim per al nostre rendiment. Com en tot en aquesta vida, quan el continent és llustrós, el contingut se’n sent beneficiat. Per això us detallem algunes claus de com ha de ser un bon espai de treball perquè un freelance pugui treballar còmodament des de casa.

– L’espai. Adequa l’espai que necessites a la teva professió. No tothom necessita el mateix espai. No és el mateix un redactor de textos que un arquitecte. Pensa bé la quantitat d’espai, i elements de l’entorn com la llum natural que hi entra, si hi ha dèficit de llum artificial, si tens endolls a prop, etc. També és important tenir en compte si t’hauràs d’aixecar molts cops al llarg de la jornada o estaràs la major part del temps assegut.

Workspace

– L’escriptori. Segurament és la teva eina més important de feina després de l’ordinador. Has de procurar tenir una taula que sigui àmplia i amb una superfície confortable per treballar. Que sigui completament llisa i agradable, ja que la tractaràs moltes hores. Aquest escriptori ha de poder comptar amb els teus elements indispensables de treball. Tenir-los a mà i ben repartits amb l’espai disponible. Cerca l’harmonia, sense elements innecessaris que donin sensació d’opressió.

Workspace

L’emmagatzematge. La majoria de feines d’oficina requereixen una bona quantitat d’espai per desar papers, carpetes, àlbums, etc. Munta alguna prestatgeria o aprofita alguna que tinguis per casa i dóna-li un nou ús. També pots instal·lar algunes lleixes a la paret on puguis posar llibres o d’altres elements com el mòdem o l’impressora. L’important és guanyar espai sense tenir massa elements al teu voltant.

Workspace

– La decoració. Encara que sigui un espai de treball no has d’oblidar el component estètic. La nostra vista i el nostre cervell necessiten estímuls estètics que fomentin la creativitat; un element necessari en la majoria de feines que es desenvolupen avui dia a distància. Col·loca un quadre a la paret que tens al teu davant, alguna fotografia sobre la teva taula, pintar un tros de paret amb pintura de paret per anotar-hi coses o fer-te amb alguns widgets per a col·locar al teu voltant que et llevin un somriure i lubriquin les teves ganes de crear. Pots trobar molts elements d’aquest tipus a botigues com Madshop.