Idees ‘handmade’ per decorar casa teva

El DIY arriba a la decoració nadalenca

Arriba el Nadal i la bogeria col·lectiva. Les compres, les gambes, el paper de regal i les cases engalanades. Hom sent la necessitat de guarnir les llars per donar una estètica benvinguda a les Festes. Però lluny de caure en el consumisme reincident, a THEHALLSTUDIO defensem la reutilització i l’aprofitament en general, i en la decoració nadalenca en particular. Per això us presentem algunes idees perquè podeu tenir casa vostra engalanada sense grans dispendis.

1.- Un clàssic: les pinyes pintades.

Un recurs que fa molts anys que funciona i que sempre dóna molt bon resultat. Visitar el bosc, recol·lectar algunes pinyes. S’han de deixar assecar bé, perquè absorbeixin adequadament la pintura. Un cop seques els hi passem un pinzell per treure totes les impureses que puguin tenir, com terra o pols. Un cop seques i netes aplicar la pintura amb un pinzell. Trieu colors pàl·lids, que no recarreguin massa l’estètica general, i es recomanable fugir dels colors daurat i platejat. 🙂

Pinyes decorades

2.- L’opció ‘trendy’: el WASHI TAPE.

Aquesta cinta adhesiva d’origen japonès es pot trobar amb tota mena de colors i estampats. És un dels grans elements del ‘handmade’ i no podia faltar en les decoracions nadalenques. Amb aquestes cintes de colors podem dibuixar qualsevol motiu a la paret, com un arbre de Nadal, i després retirar-lo amb tota comoditat. Les opcions són infinites i ja depenen de la imaginació de cadascú. A més també són una opció econòmica perquè amb pocs diners podrem fer un gran nombre de motiu. Al blog Escarabajos, bichos y mariposas podeu trobar unes quantes idees sobre com aplicar el washi tape.

Washi tape idees

3.- Un arbre de Nadal diferent.

Utilitzant materials reciclables podem construir nosaltres mateixos un arbre de Nadal sense haver de llevar de la natura un arbre. Materials com fustes velles, conglomerat, troncs, llums, cordes, cordills i tot allò que us pugui passar pel cap. Aquí us ensenyem tres idees d’arbres reciclats. Originals, barats i respectuosos amb el medi ambient. Tot en un! Al web de Reciclame podeu trobar un grapat de bones propostes.

arbres nadal

4.- Reciclant les botes d’aigua.

Les botes d’aigua sovint quedes amagades a un racó de l’armari, ja que no les solem utilitzar més de tres o quatre cops l’any. Doncs bé, per Nadal les podem utilitzar per fer-les servir com a element decoratiu. Col·locades a terra o a l’entrada de casa, engalanades amb motius nadalencs, forrades amb paper, amb branques d’avet al seu interior com si fossin un gerro, etc. De possibilitats n’hi ha com tantes en penseu. Al blog d’Holamama ens en proposen unes quantes d’originals.

Botes decoració