CASA MARC & PATI MIQUEL

Reforma d’habitatge de 170 m2 ubicat en la planta principal d’un edifici entre mitgeres dels anys 60 en la Vía Augusta de Barcelona.

Antigament es tractava d’un consultori mèdic, molt compartit i fosc, ple de sales i amb poca ventilació.

La planta rectangular de l’habitatge dona a façana mitjançant grans finestrals, por un costat, al carrer i per l’altre ,a través d’una terrassa, al pati interior de mançana.

La intervenció consisteix amb ordenar l’espai, obrir-lo al ’exterior, que respiri i que la llum envaeixi tots els espais.

La nova planta es defineix en dos zones de vocació exterior i en una zona central d’enllaç. En un dels extrems obert a l’exterior, es disposa l’espai de dormitoris, amb llum i ventilació a carrer, aprofitant el doble vidre amb una gran càmera intermèdia que proporciona un aïllament acústic i tèrmic òptim. En la façana oposada, ubicada en l’altre extrem de l’habitatge, oberta al pati interior de mançana, amb una tranquil·litat admirable, s’ubica la zona de dia amb un espai diàfan i obert amb sala, menjador i cuina. En el nucli central d’enllaç, que transcorre abraçant al pati interior de l’edifici, el vinculem amb zones humides (banys i safareig) i a una sala d’estudi oberta , per a  permetre que la llum i la ventilació també envaeixi aquesta zona intermèdia i no quedi aïllada.

La intervenció també segueix en l’exterior, en el pati de mançana, seguint la connexió amb l’interior i aportant la mateixa calidesa i detall que en la resta de la casa.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es VIAUGUSTA-011ret-1000x667.jpg
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es VIAUGUSTA-009-1000x635.jpg
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es VIAUGUSTA-007ret-1000x667.jpg
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es VIAUGUSTA-010-1000x667.jpg
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es VIAUGUSTA-008-724x1000.jpg
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es VIAUGUSTA-006-còpia-1000x763.jpg
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es VIAUGUSTA-005ret-667x1000.jpg
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es VIAUGUSTA-003-1000x764.jpg
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es VIAUGUSTA-001-1000x667.jpg
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es VIAUGUSTA-002ret-667x1000.jpg
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es VIAUGUSTA-004-888x1000.jpg

Fotografia; José Hevia

Arquitecte Col.laborador; Manu Pagés ( Taller de Arquitectura Manu Pagés)

Construction Manager; Carolina Cunill ( thehallstudio)

Superficie; 172 m2