Nou encàrrec: la casa de la Teresa i en Manel

Rehabilitació d’un sobreàtic a Barcelona

Allò de « el món és un mocador » té una vigència sorprenent. Ho hem pogut veure amb el darrer encàrrec que ens ha arribat a THEHALLSTUDIO. La Irene, propietària del àtic que vam reformar a l’Eixample, va passar el nostre contacte als seus cosins que volien que donéssim un cop d’ull al seu sobreàtic. I on està situat exactament? Sí, concretament a sobre del pis de la Irene. Tot queda a casa. Així, la Teresa i en Manel van demanar-nos una proposta pel seu sobreàtic de 85 m2 idues terrasses (d’uns 20-25m2 cadascuna, i amb vistes a mar i muntanya totalment impressionants).

L’habitatge es troba totalment deteriorat i li cal una rehabilitació integral, per tal de millorar la seva funcionalitat i eficiència. Seguint la filosofia de THEHALLSTUDIO, ens vam situar en una primera visita in situ amb els clients, on també ens acompanyava l’arquitecte Manu Pagès. Els propietaris ens van esposar totes les seves idees, la seva manera de viure el dia a dia, les seves necessitats i els punts importants a contemplar a la reforma. Així mateix, una de les coses que la Teresa tenia molt clares des del primer moment era que la cuina havia d’estar tancada, o el més oculta possible. Aquesta té una tauleta interior, i en total no fa més de 5m2, menys que el lavabo existent. També, que el color de les parets no havia de ser blanc, i les portes havien de ser acabades en fusta. La xemeneia existent es volia conservar, com les reixes que cobreixen totes les finestres, per un tema de seguretat.

Amb tot, a THEHALLSTUDIO vam posar tots aquests ingredients a la coctelera de projectes i aquesta és la proposta que n’ha resultat. Us la expliquem pas a pas: THEHALLSTUDIO render Vista del menjador-sala d’estar on veiem que la xemeneia la conservem en la part central d’una enorme llibreria per als llibres d’en Manel i amb zona de emmagatzematge per a la Teresa. Reixes de les finestes fora substituint-les per vidres de seguretat i mallorquines d’alumini exteriors perquè quedin totalment obertes i poder contemplar les vistes.

THEHALLSTUDIO render Vista del menjador-sala d’estar on veiem que a les parets són tractades amb una base de color gris francès, perquè sigui més acollidor, i deixem la paret vista de totxana per a un punt de paret de color que amb els troncs de fusta de la xemeneia donarà calidesa.

THEHALLSTUDIO render Des d’aquest punt de vista podem veure que la cuina està semitancada, amb unes enormes portes corredissess per decidir estar o no a la vista.

THEHALLSTUDIO render Afegim a la cuina aquesta tarja de vidre davant de la taula per a que la cuina quedi envaida de llum natural, i d’una manera molt sùtil quedi parcialmente oberta sense tenir visió des de la sala d’estar i la zona de treball de la cuina. I així poder gaudir d’un bon cafè mentre tenim les magnífiques vistes de Montjuïc davant nostre.