Rehabilitació integral d’un quart de la Barceloneta

THEHALLSTUDIO enceta un nou encàrrec

Tenim el plaer de tenir un nou encàrrec entre mans. Aquest cop ens ha vingut des de terres germàniques. En Phillip, un alemany que viu un mes a Berlín i un altre a Barcelona. Té un pis a la Barceloneta. De fet és un antic habitatge dividit en quatre parts, d’entre 20-30 metres quadrats cadascuna. Concretament el pis d’en Phillip consta de 27 m2. Ell és un apassionat dels viatges, i sumat a la seva feina nòmada, passa llargues temporades fora de casa, i vol llogar el seu pis mentre és fora. Per això ens ha encarregat a THEHALLSTUDIO una reforma de l’espai.

D’altra banda, val la pena explicar una mica què són els quarts de la Barceloneta. Una realitat tristament palpable al barri mariner de Barcelona. Com dèiem, els quarts són particions en quatre de les cases originals que hi havia a la zona. Aquestes van ser dissenyades l’any 1753 per l’enginyer Juan de Cermeño. En origen tenien 160 metres quadrats. Però l’arribada de més població, especialment a partir de la segona meitat del S.XIX, va fer començar les particions. Primer en dos i després en quatre parts. Aquesta realitat s’ha anat materialitzant cada cop més fins als nostres dies. Actualment el 80% dels pisos de la Barceloneta són quarts.

Tot plegat és un dels encants del barri de Barceloneta. El poc espai a casa fa que la gent faci molta vida al carrer. Però al mateix temps és una realitat problemàtica per a la població que hi viu, especialment anciana, que té molt poc espai per poder viure dignament. Els veïns fan mans i mànigues per adaptar-se a aquesta peculiaritat. Encara que l’Administració, dins el pla Barcelona Habitatge, intenta reformar aquesta situació mitjançant la implementació d’un pla integral. Podeu trobar més informació sobre els quarts aquí.

Tornant al projecte d’en Phillip, l’objectiu primari és aprofitar al màxim l’espai existent i el lloc per poder guardar coses. Una tasca complexa amb tan poc espai. Es tracta d’un pis tot obert, que malgrat les condicions complicades permet moltes possibilitats. Cal dur a terme una rehabilitació integral. I per aquest projecte tornem a comptar amb la col·laboració de l’arquitecte Manu Pagès, que ja està treballant amb les primeres propostes, juntament amb la Carolina. Ella la tenim treballant justament des d’Alemanya, concretament a Saarbrücken, on tot plegat l’està inspirant per fer el disseny d’aquest projecte. Seguidament podeu veure algunes fotos, plànols i renders del pis en qüestió.

ESTADO ACTUAL

Vivenda en estat actual (quart de 27m2)

PROPOSTA

Proposta de vivienda rehabilitada

 7_

Render visual posposta 01.01

THEHALLSTUDIO Barceloneta

Render visual proposta 01.02

8_

Render visual proposta 02.01

Saarbrücken

Saarbrücken