Mediterranean-style apartment in the heart of the Raval

Housing rehabilitation in Barcelona’s Raval neighbourhood

Interior design, recycling, construction management and execution for a 58 m2 flat situated in the heart of Barcelona’s Raval neighbourhood. The owners wanted to transform the dark dwelling into a Mediterranean-style apartment with abundant light filling every room. The flat’s spacious and comfortable atmosphere was brought to life thanks to the transformation of the dark gallery in the back of the property, creating a terrace for the two rooms, partial openings on the existing walls, removal of the low plaster ceiling and whitening of all the wall surfaces. Ecodesign ideas, such as the recycling and conversion of existing natural wood vintage furniture into the space’s key design elements, were not lacking. And we got the Mediterranean style which we were looking for thanks to details such as the blue tone of the terrace’s wooden beams.

C

 

THS---Sant-Antoni---04-1

 

A

 

E

 

K

 

THS---Raval---05

 

THS---Raval---06

 

Fotos; Pau Pericas i Airbnb