Category: Proyectos

Bar Palo Verde

Enero 23rd, 2017 by

Situado en la Rambla del Poble Nou, arteria vital, donde se concentra la actividad comercial, así como el flujo más importante de personas del barrio, se proyecta un nuevo bar restaurante con un horario de apertura de 9h a 24h. Este hecho conlleva que el local de respuesta a los diferentes usos vinculados al horario, desde un bar de desayunos y comidas hasta un local para hacer una copa por la noche.

Se nos pide dotar al nuevo bar de una importante notoriedad hacia la rambla, para ello se propone una reforma lo más transparente posible, ampliando la zona vidriada de fachada y mimetizándola con la fachada del edificio de viviendas existente, para posteriormente dejar las medianeras del local blancas e insertar en este “fondo” neutro un nuevo elemento construido como si de un objeto se tratase, dotando a la propuesta de cierta teatralidad fondo- figura que resaltase la pro- puesta desde el exterior.

Este fondo neutro, se realiza por imperativo técnico, mediante un trasdosado acústico en paredes, suelos y techo. El techo debido al alto contenido de instalaciones y conductos que se precisan, va deformándose para poder absorberlos en su interior y aprovechar esas deformaciones para generar diferentes ambientes en el local.

El objeto construido del interior se desarrolla en dos alturas. Proponemos una única pieza de celosía cerámica como objeto unificador en altura de ambos niveles. Ésta pieza nos dará respuesta a la barra, los elementos de protección del altillo, así como de fondo en una de las paredes laterales del piso superior.
Para unificar la propuesta de elementos horizontales en el local, se apuesta por la madera, aplicada en los suelos y listones de madera en el techo que también incorporarán la iluminación.

Por último, las cavidades que se generan en planta para optimizar el uso del espacio son tratados con una pieza cerámica vidriada, que aportan diversidad en los distintos ambientes del local.

Ubicación:               Rambla del Poble Nou, Barcelona.

Arquitectos:            Manu Pagés (Taller d’Arquitectura Manu Pagés )/ Carolina Martínez (TheHallStudio)

Año de proyecto:    2015

Construcción:         2015 – 2016

Sup. construida:    122,00m2

Fotografía:              José Hevia

Urquinaona

Junio 15th, 2016 by

Proyecto de rehabilitación integral de una vivienda que data del 1900 de 147 m2, de estilo modernista. Llena de encanto con sus mosaicos hidráulicos originales, rosetones florales, altura imponente de techo, tribuna soleada con grandes ventanales y cerramientos de madera.

La belleza que transmite el espacio original es imponente y por eso la rehabilitación se ciñe en respetar los materiales y texturas existentes.Se ha conservado la identidad y la geometría del espacio combinándolo con la funcionalidad requerida como una gran vivienda familiar.

 

IMG_3615_B

IMG_3645_B_II

IMG_3623_B

IMG_3628_B

IMG_3634_B

IMG_3641_B

IMG_3642_B

IMG_3644_B

Fotografía realizada por Rafel Gras Forner.

¡El “Homestaging” de THEHALLSTUDIO llega con fuerza!

Septiembre 4th, 2015 by

El Home staging es la preparación estética de una vivienda para entrar en el mercado de compraventa o alquiler. El objetivo es venderla lo más rápido posible a un precio superior.

HOMESTAGING THE BEFORE

HOMESTAGING THE BEFORE

HOMESTAGING THE BEFORE 3

HOMESTAGING THE BEFORE 4

En nuestro caso, el proyecto consiste en “dar vida” y hacer más atractivo un piso de muestra de una nueva promoción de viviendas en Figueres.

HOMESTAGING THE AFTER

HOMESTAGING THE AFTER

HOMESTAGING THE AFTER

HOMESTAGING THE AFTER

El reto de este encargo es conseguir el objetivo con unos recursos muy limitados. Para decorar 70m2, teníamos un presupuesto tan ajustado que tuvimos que optimizar los recursos existentes y utilizar nuestra imaginación.

HOMESTAGING THE AFTER

HOMESTAGING THE AFTER

HOMESTAGING THE AFTER

El proyecto se completó en 10 días y tanto nosotros como nuestro cliente quedamos muy satisfechos del resultado.

¿Alguien más se apunta al “Homestaging”?

 

Fotos: Didac Vilarnau

Casa SB

Marzo 5th, 2015 by

La casa SB, una vivienda unifamiliar entre medianeras de data del 1900, se encuentra situada en el barrio de “El Centre de la ciutat de Sabadell”.

La mayoría de parcelas de esta calle, igual que la del presente proyecto, son parcelas góticas que se caracterizan por tener una geometría muy estrecha y de gran profundidad, con las complicaciones espaciales que esto supone.

La construcción existente se compone de PB+1 con una cubierta a dos aguas de altura máxima de 9,24m y un patio interior de isla, también de geometría rectangular. La parcela se encuentra orientada Nord-oeste – sud-este, y es la fachada de sud-este la del patio interior de isla.

Antiguamente, las dos plantas eran independientes y se concentraba toda la actividad de la casa en la planta baja. Una planta baja altamente compartimentada en pequeñas estancias, con una pobre calidad lumínica y de ventilación. Y, en cambio, la planta piso se mantenía prácticamente desocupada y en un cierto estado de deterioro.

Las premisas del proyecto eran las de crear una vivienda muy diáfana y con una interconexión total de todos los espacios, tanto en planta como en sección, con la finalidad de otorgar luz y ventilación natural en todas las estancias.

Se ha buscado que esta interconexión sea fluida, que todos los espacios de la vivienda estén expuestos des de varios puntos de vista y que la luz procedente de la fachada acristalada invada todos los rincones de la vivienda.

Para conseguir-lo, aplicamos un vaciado a la vivienda, liberando de cualquier pared tanto en planta baja como en planta primera, creando un único espacio diáfano interconectado con la creación de un doble espacio a fachada interior de isla. Una vez realizado este vaciado de paramentos verticales interiores, se realiza el aislamiento de toda la envolvente interior para garantizar el máximo confort térmico para el usuario.

Además, para poder conseguir los programas necesarios dentro de la envolvente, en planta primera creamos un volumen en el centro de la planta. Este contiene las estancias húmedas y de lavado, con el paso de todas las instalaciones necesarias, y a la vez realiza la división de las dos estancias principales de planta primera, conectadas entre sí por la parte superior del volumen, un nuevo altillo para la vivienda.

En planta baja, para poder calificar el gran espacio, se proyecta un mueble-“muro espeso” que recorre de fachada a fachada la gran sala creando diferentes espacios según la utilidad que le dé el usuario.

 

SABADELL 002

SABADELL 001

SABADELL 004

SABADELL 003ret

SABADELL 005ret

SABADELL 006

SABADELL 012

SABADELL 013

SABADELL 008

SABADELL 010

SABADELL 011

SABADELL 009ret

SABADELL 007ret

Fotografies de José Hevia.

 

 

 

 

La rehabilitació d’un àtic prop del mar

Mayo 29th, 2014 by

Dues propostes per un preciós àtic que cal reformar

Una família composta pel Jorge, la seva dona i filla, es van posar en contacte amb nosaltres per tal de guiar-los en l’aventura de realitzar reformes de millora al seu habitatge de tota la vida. Un àtic a la zona de Diagonal Mar, a tocar del Fòrum, a Barcelona. Amb unes vistes increïbles tan al mar com a la muntanya. El seu dubte residia en canviar de pis o, per contra, rehabilitar aquest on hi han passat tants anys. Veient-lo no hi ha cap dubte que quedar-s’hi és la millor decisió que podien prendre.

ESTAT ACTUAL

ESTAT ACTUAL

En posar-se en contacte amb nosaltres no tenien clar si realitzar una rehabilitació senzilla, mantenint la distribució principal de la casa existent però incloent punts de millora en els diferents espais segons les seves necessitats. O, d’altra banda, optar per una rehabilitació integral on poguéssim moure les diferents peces que configuren l’habitatge donant lloc a un canvi més funcional d’aquest. Finalment des de THEHALLSTUDIO els hem presentat dues opcions de reforma tenint en compte l’anteriorment comentat. La primera, una opció més conservadora, mantenint la cuina com a zona central de la casa però connectant tots els espais del seu voltant mitjançant corredisses. Una segona opció, més transgressora, opta per un canvi de distribució, on a la sala principal regna la llum i l’espai està connectat a la gran terrassa. A més la cuina queda en un pla mig entre el vull i no vull estar oberta al menjador per mantenir la privadesa però al mateix temps estar-hi connectada.

OPCIÓ 1 ESTUDI

OPCIÓ 1 ESTUDI

OPCIÓ 1-MENJADOR

OPCIÓ 1-MENJADOR

OPCIÓ 1-SALA

OPCIÓ 1-SALA

OPCIÓ 2 MENJADOR

OPCIÓ 2 MENJADOR

OPCIÓ 2-MENJADOR

OPCIÓ 2-MENJADOR

Ara cal esperar quina és la decisió que prenen i amb quina opció es queden finalment. Segur que la decisió estarà ben presa. Què faríeu vosaltres?

PROPOSTA-01

PROPOSTA-01

PROPOSTA-02

PROPOSTA-02

Encàrrec apartament turístic a Barcelona

Abril 11th, 2014 by

Nou projecte a la vista al centre de la ciutat

L’objectiu d’aquest projecte és fer entrar l’estil més cool dels països escandinaus dins una casa de 150 m2 de l’Eixample de Barcelona per tal de transformar-la en un ampli apartament turístic.

La Pilar és qui està darrere d’aquest projecte. Ens vam conèixer mentre buscava un habitatge a la ciutat per tal de fer una gran inversió. Comprar una casa, posar-la a punt amb una rehabilitació integral adequada i, posteriorment, que esdevingués en apartament turístic. Tot plegat ha portat molts mesos de feina, i moltes trucades i visites amb agents immobiliaris (i d’altres que ho pretenen ser). Perquè encara que sembli mentida, tal i com està el mercat de l’habitatge, no és tan fàcil comprar-se’n un. Finalment, però, vam trobar aquest increïble immoble de 150 m2 en ple centre de Barcelona. Amb l’encant que la clienta buscava. Sostres molt alts de quatre metres; signes evidents de modernisme comtal als sostres; finestrals molt grans; i moltes possibilitats d’inversió i bona rendibilitat per la distribució i funcionalitat que ofereix l’espai.

Amb tot plegat i els elements existents per marcar el nostre estil modernista, sumant-hi l’esperit més classístic del disseny nòrdic, tot seguit us ensenyem les idees finals per al projecte. Tenim overbooking assegurat! Els renders han estat realitzats per l’arquitecte Manu Pagès.

Apartament turístic 1

Apartament turístic 2

Apartament turístic 3

Finalitzen les obres al pis modernista de l’Eixample

Marzo 20th, 2014 by

Acabem el nostre projecte a la casa de la Pilar

Fa uns quants mesos us vam presentar l’inici d’un projecte de rehabilitació de l’habitatge modernista de la Pilar, situat al barri de l’Eixample de Barcelona. Així es com lluïa la casa aleshores. THEHALLSTUIDO-reforma Eixample

Es tracta d’un habitatge que data del 1895, època del clímax del modernisme. Plena d’encant, amb el seus mosaics hidràulics, rossetons, una alçada impontent del sostre, i unes bigues de fusta amb revoltó ceràmic, porticons de fusta, mitjera de totxana… Com veieu un llarg etcètera farcit de bellesa arquitectònica. I per aquest projecte, THEHALLSTUDIO em perseverat en la nostra manera de fer, és a dir, conservant la identitat de l’espai tot combinant-la amb funcionalitat. Apostant pel blanc, els espais diàfans, tot fent que la llum s’estengui per tots els racons de la llar.

Arribats a aquí, l’únic que falta són els mobles que ja es troben en camí. En un altre post us vam mostrar els mobles que havíem escollit juntament amb la Pilar. El resultat serà una mescla de nòrdic i modernista, quelcom que potser no es planteja a primer cop d’ull. Esdevindrà una combinació impressionat d’aquests dos estils tan diferents, però que ens agraden tant que segur que lliguen perfectament. Tot seguit us ensenyem les fotos de com ha quedat el pis fetes pel fotògraf Rafel Gras.

1

2

3

5

6

7

8

Nou encàrrec: la casa de la Teresa i en Manel

Marzo 7th, 2014 by

Rehabilitació d’un sobreàtic a Barcelona

Allò de “el món és un mocador” té una vigència sorprenent. Ho hem pogut veure amb el darrer encàrrec que ens ha arribat a THEHALLSTUDIO. La Irene, propietària del àtic que vam reformar a l’Eixample, va passar el nostre contacte als seus cosins que volien que donéssim un cop d’ull al seu sobreàtic. I on està situat exactament? Sí, concretament a sobre del pis de la Irene. Tot queda a casa. Així, la Teresa i en Manel van demanar-nos una proposta pel seu sobreàtic de 85 m2 idues terrasses (d’uns 20-25m2 cadascuna, i amb vistes a mar i muntanya totalment impressionants).

L’habitatge es troba totalment deteriorat i li cal una rehabilitació integral, per tal de millorar la seva funcionalitat i eficiència. Seguint la filosofia de THEHALLSTUDIO, ens vam situar en una primera visita in situ amb els clients, on també ens acompanyava l’arquitecte Manu Pagès. Els propietaris ens van esposar totes les seves idees, la seva manera de viure el dia a dia, les seves necessitats i els punts importants a contemplar a la reforma. Així mateix, una de les coses que la Teresa tenia molt clares des del primer moment era que la cuina havia d’estar tancada, o el més oculta possible. Aquesta té una tauleta interior, i en total no fa més de 5m2, menys que el lavabo existent. També, que el color de les parets no havia de ser blanc, i les portes havien de ser acabades en fusta. La xemeneia existent es volia conservar, com les reixes que cobreixen totes les finestres, per un tema de seguretat.

Amb tot, a THEHALLSTUDIO vam posar tots aquests ingredients a la coctelera de projectes i aquesta és la proposta que n’ha resultat. Us la expliquem pas a pas: THEHALLSTUDIO render Vista del menjador-sala d’estar on veiem que la xemeneia la conservem en la part central d’una enorme llibreria per als llibres d’en Manel i amb zona de emmagatzematge per a la Teresa. Reixes de les finestes fora substituint-les per vidres de seguretat i mallorquines d’alumini exteriors perquè quedin totalment obertes i poder contemplar les vistes.

THEHALLSTUDIO render Vista del menjador-sala d’estar on veiem que a les parets són tractades amb una base de color gris francès, perquè sigui més acollidor, i deixem la paret vista de totxana per a un punt de paret de color que amb els troncs de fusta de la xemeneia donarà calidesa.

THEHALLSTUDIO render Des d’aquest punt de vista podem veure que la cuina està semitancada, amb unes enormes portes corredissess per decidir estar o no a la vista.

THEHALLSTUDIO render Afegim a la cuina aquesta tarja de vidre davant de la taula per a que la cuina quedi envaida de llum natural, i d’una manera molt sùtil quedi parcialmente oberta sense tenir visió des de la sala d’estar i la zona de treball de la cuina. I així poder gaudir d’un bon cafè mentre tenim les magnífiques vistes de Montjuïc davant nostre.

Els vinils adhesius com a element decoratiu

Febrero 28th, 2014 by

Idees decoració: posa un vinil a la teva vida

D’un temps ençà els vinils adhesius han guanyat molta popularitat a les nostres cases. Cada cop és més habitual trobar parets decorades amb tota mena de motius fets amb aquest adhesiu plàstic. El vinil té moltes avantatges a l’hora de guarnir una paret. El seu preu és força raonable, és pot col·locar amb relativa facilitat, i es pot treure sense deixar rastre si mai ens en cansem. La varietat existent és una de les seves grans virtuts. Els podem trobar de totes formes i colors.

D’altra banda, els vinils poden durar molts anys a les parets interiors d’un habitatge, sempre i quan no es trobin en una superfície rugosa, o en alguna que pateixi humitats o es trobi a prop d’una font de calor. Tampoc es recomana desenganxar els vinils i tornar a enganxar-los perquè perden adherència i vistositat. I de què està format el vinil? Doncs de tres capes: paper siliconat, vinil i transfer. El primer és el paper que suporta el vinil, que s’acaba llençant. El segon és el material adhesiu pròpiament dit. I el tercer és el material translúcid que serveix per traslladar el paper siliconat cap a la superfície seleccionada. Un cop enganxat també es llença.

I un cop vist què és i de què està format el vinil, des de THEHALLSTUDIO us volem donar algunes idees de vinils divertits i originals que poden poblar estèticament les parets de casa vostra. Recordeu que un vinil ha de conjugar amb l’espai on es situa, i sempre és millor insinuar que ensenyar, així que no empapereu les parets totes de vinils. Alguns dels més originals que podeu trobar:

vinilo-globos-infantiles_mv352

http://www.myvinilo.com/

http://es.nordicthink.com/

http://es.nordicthink.com/

http://www.etsy.com/es/shop/SimpleShapes?ref=l2-shop-info-avatar

http://www.etsy.com/es/shop/SimpleShapes?ref=l2-shop-info-avatar

http://www.myvinilo.com/

http://www.myvinilo.com/

http://www.aliexpress.com/store/

http://www.aliexpress.com/store/

http://www.chispum.com/

http://www.chispum.com/

http://fab.com/

http://fab.com/

L’estoc, un projecte diferent

Febrero 19th, 2014 by

Mobles amb consciència social i ambiental

Els darrers temps de crisi han fet que variï la concepció global sobre l’economia, i de retruc, de conceptes com el reaprofitament, la conscienciació ambiental o el bescanvi. L’estat al que ens ha portat el context ens ha fet prendre consciència de la necessitat de parar. Replantejar-nos coses que fins ara potser no havíem valorat amb prou deteniment. L’economia del usar i tirar ha passat, almenys en part, a millor vida. Nous negocis i noves formes de comerciar incorporen aquests conceptes.

L'estoc

Un dels que ho fa amb més originalitat i criteri és L’estoc. Un petit taller de Barcelona que es dedica a fer mobiliari de disseny propi a partir de l’aprofitament de materials reciclats. I no només això, sinó que reconverteixen peces en nous formats amb nous usos. Com ells mateixos diuen “la combinació de materials és la marca de la casa: d’una persiana en fem un banc o un paravent, una porta esdevé una taula, i un bressol el convertim en un escriptori infantil”. Però la seva autenticitat no resideix només en aquest punt. Sinó que, i principalment, perquè donen feina a persones amb discapacitat intel·lectual. Com ens expliquen, a Catalunya hi ha prop de 378.000 persones amb alguna mena de discapacitat, i moltes d’aquestes en edat de treballar. La voràgine i ceguesa del mercat laboral, però, no els permet fer-ho. Per això L’estoc els dóna una oportunitat. Per fomentar la seva vàlua i la possibilitat de desenvolupar-se professionalment de forma digna.

Transformación Bobina from L’Estoc on Vimeo.

Així doncs, l’originalitat i la innovació són els pilars del producte que ofereixen. Mobiliari restaurat a partir de materials aprofitables i presentat amb una vessant fresca. Tot plegat a través de la dignificació d’aquelles persones amb complicacions per accedir al mercat laboral. Treballadors abnegats i talentosos que vessen il·lusió en cada projecte en el qual participen.

prod_86-1_290

D’altra banda, THEHALLSTUDIO està estudiant una possible col·laboració amb L’estoc per a un projecte d’un local de restauració a Barcelona. El projecte es troba encara en fase d’aprovació, però la Carolina i el Manu ja hi estan treballant. El mobiliari proposat per a una possible producció és una barra que la mateixa després passa a ser el seient corregut de la part de taules. Fet tot amb fustes de palet reciclades, i a la part interior del bar una paret forrada amb contra-finestres per tal que la porta del rebost quedi integrada en aquest “trasdossat” de fusta, i que doni caliu a la part interior del bar, fent-lo ser un espai ben tranquil.

B4

B3