Casa Sant Martí

Rehabilitació d’habitatge unifamiliar entre mitgeres al barri de Sant Martí de Barcelona

Direcció i execució d’obra de rehabilitació d’habitatge unifamiliar entre mitgeres de 128 m2 al barri de Sant Martí de Barcelona. L’antic edifici, datat de 1920, estava estructurat en una planta baixa destinada a garatge i taller artesà i una planta primera on s’ubicava l’habitatge. Aquests dos espais totalmentindependitzats calia reinventar-los per a obtenir una entitat única destinada a habitatge. Així, es va establir la zona de dia a la planta baixa, en un espai diàfan que mantenia els elements simbòlics de la construcció existent, i una planta pis destinada a la zona de nit. El nucli d’escales esdevingué l’element principal de comunicació vertical integrador de tots dos espais.

Amb l’especialització i els coneixements adients per afrontar un repte d’aquestes característiques, es va establir una acció transversal en tot el procés constructiu, des de l’etapa de projecte fins a l’execució de l’obra, que inclogué també aspectes fonamentals com l’elecció dels materials per l’estalvi de recursos energètics i la reducció de residus, així com la millora de l’eficièmcia energética del conjunt.

thehallstudio-ecologica-1

thehallstudio-ecologica-2

thehallstudio-ecologica-3

thehallstudio-ecologica-4

thehallstudio-ecologica-5

thehallstudio-ecologica-6

thehallstudio-ecologica-7

thehallstudio-ecologica-8

thehallstudio-ecologica-9

thehallstudio-ecologica-10

thehallstudio-ecologica-11

thehallstudio-ecologica-12

thehallstudio-ecologica-13

thehallstudio-ecologica-14

thehallstudio-ecologica-16

thehallstudio-ecologica-15

thehallstudio-ecologica-17