Rehabilitació d’un habitatge al barri de Sant Andreu de Barcelona

Projecció, direcció i execució d’una obra de reforma a una casa unifamiliar

Una de les coses que més reptes suposen en el món de l’arquitectura és saber adaptar-se a cada projecte i a cada persona. Els clients, en cada cas, tenen unes necessitats especials i unes maneres específiques de veure la manera de fer les coses. I això suposa una gran motivació per a la persona que es posa al capdavant d’un projecte arquitectònic. A més és una de les obsessions de THEHALLSTUDIO: entendre al client, fer valer la persona que representa per escoltar i interpretar allò que desitja.

THS - Sant Andreu - 08

En aquest sentit, aquest projecte al barri de Sant Andreu de Barcelona tenia peculiaritats específiques a les que calia donar una bona resposta. Així, en Francesc i la Montse ens van presentar el projecte de rehabilitació d’una vivenda dintre una casa unifamiliar creada l’any 1927. Ells volien conservar molts dels elements existents d’origen a l’habitatge, com per exemple les cornises ornamentals, les portes i finestres de fusta, així com la gran alçada del sostre predominant. Per tant el projecte de reforma es va centrar en guarir aquesta premissa i així es va executar.

D’altra banda, el més gran inconvenient que presentava aquest habitatge era la manca de llum. Amb el simple enderroc de l’envà situat entre la cuina i el menjador, i la unificació de tot aquest espai en una sola gran sala es va aconseguir que la llum envaís gran part de tota la casa. Pel que fa al projecte interiorista preteníem convertir l’habitatge en un espai modern, funcional i confortable, sense perdre la singularitat de l’arquitectura modernista. En definitiva, en els àmbits funcional, espacial i interiorista, THEHALLSTUDIO va portar a terme una reforma d’una casa convertint les intencions del client en resultats palpables i satisfactoris.

Les fotos de la casa abans de la reforma:

Sant Andreu THEHALLSTUDIO

Sant Andreu THEHALLSTUDIO

Sant Andreu THEHALLSTUDIO

Sant Andreu THEHALLSTUDIO

Les fotos de la reforma, a càrrec de Pau Pericas: 

THS - Sant Andreu - 01

THS - Sant Andreu - 02

THS - Sant Andreu - 03-2

THS - Sant Andreu - 04

THS - Sant Andreu - 05

THS - Sant Andreu - 06