Rehabilitació d’un àtic estil nòrdic inclòs al Open House Barcelona 2013

Rehabilitació d’un pis al barri de Sant Antoni de Barcelona. Àtic d’estil nòrdic i un toc industrial.

La saviesa popular explica que en aquesta vida no hem de perdre mai la cara a les oportunitats. Explicar en tot moment qui som i què volem perquè en qualsevol moment un anhel se’ns pot fer realitat. I la història que va portar a THEHALLSTUDIO a participar en aquest projecte dóna fe que la saviesa popular, com tantes d’altres vegades, no s’equivoca.

Tot va començar fent cua per veure un dels habitatges del Open House Barcelona 2012. Així vàrem conèixer la Irene, mestre de plàstica i mare de tres fills, apassionada de la família i també del disseny i l’interiorisme. Vam intercanviar impressions, anhels i projectes. Una targeta de THEHALLSTUDIO va anar a parar a la seva butxaca. I al cap de tres mesos aquesta targeta sortí de nou, la Irene va trucar a la Carolina per comentar-li que tenia un àtic a Sant Antoni, que volia plantejar un procés de rehabilitació i que tenia ganes de posar-se a les mans del nostre estudi.

THS - Sepulveda c

I així vam començar a treballar. El primer que es va fer va ser descartar que l’habitatge estigués afectat per aluminosi. Un cop fet això encaràvem aquesta rehabilitació integral. La idea originària de la Irene era convertir dos pisos contigus en un sol habitatge amb una distribució homogènia i funcional; on la llum envaís tots els racons de la casa. Buscàvem una casa on les sales poguessin ser polivalents i on tota la família pogués gaudir d’un espai totalment conjunt però sense perdre, tanmateix, la independència. Així doncs, prenent aquestes premisses i desitjos de la família, la intervenció va consistir a reestructurar i modificar de nou tots els espais. Per fer-ho hem jugat amb materials continus; la lluminositat aconseguida amb el blanc com a color predominant; la força dels elements originals modernistes conservats i la nova intervenció realitzada. Amb tot plegat hem pogut arribar a una unió i coherència de l’espai, sense perdre la mobilitat i el caràcter propi de cada estança. Amb el projecte d’interiorisme realitzat, juntament amb la Irene, la propietària de l’habitatge i part activa en el procés, s’ha aconseguit un look industrial reciclant al màxim elements originals i introduint d’altres materials com el ferro forjat o la fusta noble.        irene

Així doncs, la rehabilitació es va dur finalment a terme prioritzant la voluntat del client, aprofundint en els conceptes d’eco-disseny coworking i, sobretot, escoltant a la persona que fa d’aquell pis una llar. I en la vida, sovint, les històries conformen cercles que s’obren i es tanquen, tot dibuixant un equilibri. I per traçar aquest recorregut vital, la Irene i THEHALLSTUDIO van acordar presentar l’habitatge a l’Open House Barcelona 2013. Acabant allà on tot va començar. I així ha estat. Aquest pis rebrà visites d’apassionats de l’arquitectura durant els propers 19 i 20 d’octubre, convertint aquest àtic de Sant Antoni en el primer projecte presentat a Open House conjuntament per arquitecte i client. Això mostra com la Irene no és una clienta de THEHALLSTUDIO, sinó una amiga. I no tan sols pels seus memorables pastissos, sinó perquè ens ha ensenyat molt sobre interiorisme; fins a tal punt que tenim en ment desenvolupar junts una idea de Home Staging.

A més de tot el projecte se’n va fer un reportatge fotogràfic per veure l’evolució. Des de THEHALLSTUDIO agrair la dedicació vessada per la Neus Trullén i el Pau Pericas per fer el making off i les fotografies. La vostra ajuda és benzina per seguir progressant. I aquest és el resultat final. Esperem que gaudiu del trajecte com ho fem nosaltres, i més concretament la Carolina al capdavant de l’estudi. Cada projecte és una nova experiència apresa, nous reptes, una coneixença amb el client i una escolta vers ell, noves il·lusions, satisfaccions, i un tros de felicitat que suma en aquest procés d’emprenedora.

Sepúlveda. OPENHOUSE 2013 from Thehallstudio on Vimeo.

THS - Sepulveda -

THS - Sepulveda a

 THS - Sepulveda - i

THS - Sepulveda - h

 Fotos; Pau Pericas