Creació de l’espai SlowMov

Inici d’obres de transformació d’un habitatge en una tenda-obrador

Comencem l’any amb nous reptes, aquest cop iniciem les obres per transformar un habitatge situat al barri de Gràcia en una botiga amb obrador per torrar cafè. El local es caracteritza per tenir sostres de quasi quatre metres d’alçada, volta catalana, bigues de fusta parcialment cobertes, llar de foc, pati i una distribució que barreja l’habitatge i el taller.

THE&SlowMov

Si mirem enrere, aquest espai ha pertangut a diferents artesans des de els seus inicis, primer va ser un ebenista qui l’utilitzava com residencia y habitatge; després va ser un barreter qui es va instal·lar per donar forma a les seves creacions. Amb quest passat, el lloc desprèn una aura d’antany lligada a la artesania i al que era el barri de Gràcia fa uns anys.

Com diuen que el passat sempre torna, el barri sembla tornar a recuperar el seu passat i alguns joves artesans reprenen “vells” oficis i s’instal·len en locals per obrir botigues o tallers a on realitzar i vendre els seus productes.

Aquest espai que neix, se dedicarà a aquestes activitats lligades a l’artesania, a la lentitud, a les coses fetes amb el cor i les mans. El lloc es dirà SlowMov perquè ja existeix una plataforma virtual que s’anomena així www.slowmov.com, que pretén difondre un estil de vida més lent i qualitatiu. De la materialització d’aquest projecte neix un espai que acollirà una torrefacció de cafè/botiga de cafè especial i un espai dedicat a la venda d’aliments locals. Aquest nou concepte vol donar més protagonisme als productors i als processos productius dels aliments, perquè el consumidor pugui obtenir tota la informació sobre el producte que està comprant. Per això és necessari crear un espai versàtil per poder realitzar esdeveniments lligats als productors i als processos productius dels aliments oferts a la botiga: degustacions, presentacions de productes, tallers i cursos.

THE&SlowMov2

L’originalitat del concepte suposa un repte per THEHALLSTUDIO, encara que acostumats a realçar la personalitat de cada espai ens disposem a començar la transformació. El projecte crea un espai diàfan, aprofitant l’alçada per augmentar la lluminositat. Es revaloritzen els elements característics del local: es restaura un paviment hidràulic centenari per donar-li protagonisme i es respecta la marqueteria i la llar de foc original. També es descobreix la forma de les bigues originals de fusta i la volta catalana, tan característica de l’arquitectura catalana. Se convertirà en un espai polivalent a on cada peça encaixa amb una altra i es modifica segons les necessitats de cada moment; igualment el mobiliari de fusta fet a mida i per mòduls, jugarà amb l’espai per permetre diferents funcionalitats.

Render THE& SlowMov

Us deixem amb una foto de l’abans, de l’ara i un render del projecte. Ens posem mans a l’obra!

 
 
Fotos: Carolina Martinez / Carmen Callizo
Renders: Manu Pagés